پاییز سال ۹۷ برای بازار سرمایه با تمام پاییزهایی که تا کنون سپری کرده، متفاوت بود؛ پاییزی که امسال بر خلاف سرمای هوا، سرشار از گرما و تکاپو بود. رکوردهای عجیب، فراز و نشیبهای فراوان و روندهای صعودی و نزولی مکرری که طی شد، گوشهای از رویدادهای بازار سرمایه در پاییز امسال بود. در ادامه به وضعیت کلی بازار سرمایه در سه ماهه سوم میپردازیم و نکات مثبت ...
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است اگر سریعتر راهکاری برای ساماندهی نقدینگی در نظر گرفته نشود عواقب جبرانناپذیری را به همراه خواهد داشت لذا مکانیزم بازار و بورس باید به اولویت نخست اقتصاد کشور تبدیل شود.
شاخص بازار بورس تهران، در بیست و هفتمین روز از آذر ماه ۹۷، روند نزولی خود را ادامه داد و پس از افت ۲ هزار و ۷۷۷ واحدی روز یکشنبه، و کاهش یک هزار و و ۹۵۸ واحدی آن در روز گذشته با کاهشی ۶۰۳ واحدی به نقطه ۱۵۹ هزار و ۱۴۶ واحدی رسید.
اطلاعات منتشره از سوی بورس تهران نشان میدهد که تعداد ۲۴۶ هزار و ۶۱۶ میلیون سهم به ارزش ۶۷۹ هزار و ۱۱۳ میلیارد ریال در ۸ ماه نخست سال جاری از طریق معاملات الکترونیکی داد و ستد شده است.
تنوع در روش های مختلف معاملاتی بی شک می تواند سرمایه گذاران بیشتری را به بازار سرمایه جذب کند. با توجه به چنین مزیت هایی که بازار سرمایه نسبت به دیگر بازارها دارد، می توان شاهد رونق بیشتر این بازار در آینده باشیم.
اخلال سامانه معاملات فرابورس که به لغو همه معاملات فرابورس و عذرخواهی مدیرعامل این بازار منجر شد، به موضوعی عادی تبدیل شده است به طوری که هر از چندگاه فعالان بازار سرمایه در ثبت سفارش های خرید و فروش دچار مشکل شده و متحمل ضرر و زیان می شوند.
ارزش روز ۴۹ شرکت حاضر در پرتفوی سهام عدالت با توجه به کاهشهای اخیر شاخص و نمادهای معاملاتی در بازار سهام، از ۱۱۳۱هزار میلیارد ریال به ۱۰۵۲ هزار میلیارد ریال کاهش یافت.
رشد مجدد قیمت نفت از جولای ۲۰۱۷ بعد از جلسه وزیران نفت اوپک و غیراوپک (موسوم به گروه وین)، درخصوص کاهش تولید، شروع شد. پیش از این قیمت نفت از سطوح بیش از ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۱۴ با شیبی تند در کمتر از دو سال به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه رسیده بود.